Publicering

Det är dags att träna på att flytta vår site till ett webbhotell och validera alla våra sidor så att html/css-koden är korrekt. Ni får alla varsitt webbkonto som vi kommer använda under resten av kursen.
För att koppla upp till ert webbkonto och föra över våra filer så kan ni använda FileZilla som finns installerat på datorerna i datorsalen. Om ni kör på era laptops får ni istället ladda ner lämpligt ftp-program t.ex. FileZilla. Vi går genom på lektionen hur ni skall ställa in allting korrekt i programmet.

Ni skall sedan arbeta vidare med den sidstrukturen ni började på förra veckan fast utveckla den till en mini-site med 3-4 länkade sidor som skall dela utseende och struktur men ha olika innehåll. Sidorna skall dela på ett huvud-stylesheet(css-fil) där grundutseendet på alla sidorna läggs in. Exempel på sidor ni kan ha med:

Innan ni börjar med uppgiften så skapar ni en mapp i er dator. I denna mappen skall ni spara allting som skall vara med på siten, skapa gärna en undermapp där ni lägger alla bilder så att dem ligger separat. Se till att spara html-filerna en gång innan ni börjar lägga in bilder/länkar så att det blir korrekt länkade. Undvik å,ä,ö och mellanrum i era filnamn. Er första-sida för siten skall heta "index.html"

Fortsätt till Validering . . .